نگران گرما نباشید: با بذر و یا بستر کشت بذر زده قارچ های کاه دوست هندی و چینی در دمای 40 درجه تولید اقتصادی کنید.
 
   
قارچ و دیگر هیچ (آشپزی با قارچ)

 

 

 

شناسایی قارچ تازه

هنگام خرید قارچ دقت کنید که کلاهک های قارچ سفت تر و سخت باشد و روی آن لکه های قهوه ای رنگ ایجاد نشده باشد .همچنین زیر کلاهک ها باید بسته باشد(در قارچ دکمه ای ) به صورتی که تیغه های زیرکلاهک دیده نشود اگر زیر کلاهک باز باشد،قارچ چندان تازه نیست و اگر قارچ نرم باشد یا تغیر رنگ داده باشد کهنه و غیر قابل مصرف است.

 شستن قارچ

قارچ در محیطی کاملا" بهداشتی و به دور از آلاینده های شیمیایی پرورش می یابد به همین دلیل نیازی به شستشوی چندان ندارند.

برای تمیز کردن قارچ ها روش خیس کردن را انتخاب نکنید بلکه قارچ ها را به سرعت و با آب بشوئید و خشک کنید تا آب جذب نکند و هنگام پخت غذا آب پس ندهد.

بهترین روش شستشو برای قارچ دکمه ای استفاده از حوله مرطوب است .

پختن قارچ

قارچ را به مدت طولانی نپزید.بهترین روش برای پختن قارچ به این ترتیب است که قارچ های خرد شده را با کره و چند قطره آب لیمو به مدت 3 دقیقه تفت دهید.با این روش می توانید قارچ ها را در اکثر غذاها به کار برید.

نگهداری قارچ

برای نگهداری قارچ آن ها را داخل پاکت کاغذی یا درون صفحات روزنامه ای پیچیده و درون یخچال قرار دهید.قارچ ها درون کیسه های نایلونی به علت تعریق،زودتر نرم و فاسد می شود به هر حال نباید قارچ را بیش از یکی دو روز داخل یخچال نگهداشت.بهترین درجه برای نگهداری قارچ  4 یا 5 درجه بالای صفر است.

استفاده از قارچ خشک شده

ابتدا آن ها را به مدت 20 دقیقه در آب خیس کنید،سپس همراه سایر اجزاء غذا بپزید.اگر قارچ خشک شده مستقیما" درون آب در حال جوش ریخته شود،سفت خواهد شد.آب حاصل از خیس کردن قارچ را دور نریزید. می توانید آن را برای خوش طعم کردن خوراک یا خورش استفاده کنید.

 

 

از قارچ ها می توان غذاهای مختلیف تهیه کرد.این غذاها برای ذائقه اغلب افراد مطلوب هستند و فقط افراد معدودی نمی توانندبا آن کنار بیایند.تقریبا تمام غذاهای قابل پخت با گوشت با قارچ تهیه شدنی هستند.در این قسمت دستور تهیه چند خوراک با قارچ را مشاهده می کنید:

1- پیتزای قارچ

برای تهیه خمیر پیتزا یک فنجان آرد سوخاری را با نصف فنجان شیر مخلوط می کنید.سپس خمیر را با وردنه روی سینی پهن کرده و در مرحله بعد قارچ خرد شده (یک فنجان)،کالباس(100 گرم)،سینه مرغ(150 گرم) و فلفل دلمه ای (یک عدد)را روی سطح خمیر پخش می کنید . پس از افزودن نمک و فلفل ،پنیر پیتزا(200گرم)را می افزائید.در نهایت نیز مواد آماده شده را به مدت 20 دقیقه در حرارت 240 درجه سانتیگراد فر قرار می دهید.

2- پخت قارچ در فر

قارچ ها را درون سینی فر می چینید ،روی آن مقداری روغن مایع یا کره می ریزید و پس از افزودن آرد سوخاری و سبزیجات معطر و خشک روی آن ،به مدت 20 دقیقه در دمای 200 درجه سانتیگراد فر می گذارید.

3- کباب قارچ

قسمت صفحه ای قارچ را برای نیم ساعت در کره ذوب شده قرار می دهید.آنگاه پس از افزودن نمک،فلفل،پنیر رنده شده و آب لیمو ،آن را بعد از به سیخ کشیدن یا پهن کردن روی سیم توری ،با حرارت ملایم گاز یا ذغال ،به مدت کوتاه کباب می کنید

4- شنیتسل قارچ با طعم مرغ سوخاری

تخم مرغ را خوب به هم می زنید و بعد قسمت صفحه ای قارچ را در آن می غلتانید.سپس با پودر سوخاری (می توان از نان خشک سائیده هم استفاده کرد)آغشته می کنید و به مدت نیم ساعت در همین حالت نگه می دارید.آنگاه داخل روغن تا حدی که رنگ آن طلائی شود سرخ می کنید.

5- سوپ قارچ

500 گرم قارچ خرد شده را در 50 گرم کره ذوب شده سرخ می کنید.یک لیتر شیر به آن می افزائید و اجازه می دهید که برای 5تا 7 دقیقه بجوشد.برای افزایش غلظت مخلوط شیر و قارچ در حال جوشیدن دو قاشق پر آرد سفید حل شده در مقدار کمی آب سرد را به آن اضافه می کنید.اجازه می دهید که این مخلوط برای 5 دقیقه یا بیشتر بجوشد و در نهایت پس از افزودن نمک و ادویه جات مورد نظر ،به صورت گرم صرف کنید.همچنین در روشی دیگر ،صد گرم قارچ،یک عدد سیب زمینی و یک عدد پیاز متوسط خرد شده را همراه با دو لیوان آب روی اجاق بگذارید تا بپزد.سپس مقداری ورمیشل،هویج رنده شده،نمک،فلفل و آب لیمو به آن اضافه کنید و برای حدود 15 دقیقه حرارت دهید تا بجوشد و سوپ آماده شود(بدون استفاده از روغن).

6- املت فوری قارچ

سه عدد قارچ را برش بزنید و پس از افزودن نمک و فلفل ،در یک ماهی تاوه حاوی 25 گرم کره ذوب شده ،بای مدت بسیار کمی سرخ کنید.آنگاه دو عدد تخم مرغ را به آن اضافه کنید و بعد از چند لحظه هم زدن مخلوط روی اجاق ،به صورت گرم صرف نمائید.

7- کتلت قارچ

500گرم قارچ را بعد از تمیز کردن،چرخ کنید،سه عدد سیب زمینی متوسط را آب پز کرده ،بعد از پوست کندن،رنده کنید.قارچ،سیب زمینی،سیر(دوحبه)تخم مرغ(دو عدد)،نمک و فلفل،آرد سوخاری(نصف لیوان) و جعفری را با هم مخلوط کرده و خمیر حاصل را خوب ورز داده آنگاه خمیر را به صورت کتلت در آورید.پشت و روی آن را با آرد سوخاری آغشته و در نهایت در روغن داغ سرخ کنید.

8- بورانی قارچ

500 گرم قارچ  را  تمیز و خرد کرده سپس آن ها را کمی در روغن تفت دهید تا رنگ طلائی به خود بگیرد.در نهایت پس از خاموش کردن اجاق،ماست(500گرم)]نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و در صورت تمایل ،با کمی سیر کوبیده میل نمائید.

9- دلمه قارچ

500گرم قارچ دکمه ای را شسته و ساقه های آن را جدا نمائید سپس با یک کارد،تیغه های قارچ های پخته شده را در اورده و فضای لازم را برای ریختن مواد در آن ها ایجاد نمائید.پیاز(یک عدد متوسط)را پس از خرد کردن،با روغن تفت دهید و بعد گوشت را به آن بیفزائید.آنگاه گوجه فرنگی خرد شده را (سه عدد درشت) به مواد اضافه کنیدو اجازه دهید این مخلوط بپزد و آب آن گرفته شود.در ادامه داخل قارچ ها را با این مواد پر کنیدو روی آن را پنیر رنده شده(250 گرم)بپوشانید.سپس قارچ ها را در ظرفمناسب قرار دهیدوروی آن را با یک لایه پنیر بپوشانید.ظرف را به مدت 30تا45 دقیقه در فر قرار دهیدتل بپزد.در صورت نداشتن فر می توانید ظرف را با ورق آلومینیومی بپوشانیدو روی شعله ملایم پخت قرار دهید.

10- کاری قارچ و نخود فرنگی

250 گرم قارچ را پس از شستن، به قطعه های کوچک برش  بزنید 250 گرم نخودفرنگی سبز را پوست کنید .کره را در یک ماهی تابه ذوب کنید و مقداری زیره سبز به آن بیفزائید.وقتی زیره کمی پخت،یک عدد پیاز خرد شده ،یک عدد گوجه فرنگی قطعه قطعه شده،نخود،قارچ و مقداری نمک به آن اضافه کنید.مخلوط را پس از افزودن مقداری آب گرم با حرارت ملایم بپزید.وقتی نخود ها خوب نرم شدهد،ادویه جات مورد نظر را به آن بفزائید و به این ترتیب غذا آماده می شود.

11- خوراک قارچ و بادمجان

نیم کیلو بادمجان خرد شده و نمک زده را درروغن سرخ کنید و سپس قارچ (4تا5 عدد)مغز گردوی خرد شده(یک فنجان)و مغز بادام خرد شده(یک فنجان) را به آن بفزائید.پس از سرخ شدن این مخلوط،سس سویا (نیم فنجان)و شکر (دو قاشق سوپ خوری)را به آن اضافه کنید و هم زمان به مدت دو دقیقه حرارت دهید تا خوراک آماده شود.

12- خورشت قیمه با قارچ

خورشت قیمه را مطابق معمول آماده کنید و فقط پس از پخت مواد،به جای گوشت،300-400 گرم قارچ تفت داده شده را به آن بیفزائید.این خورشت برای کسانی که گوشت قرمز برایشان مضر می باشد بسیار مفید است.

13- آبگوشت قارچ

کلیه مواد لازم جهت پخت آبگوشت را آماده و مقداری چربی گوسفندی به آن اضافه کنید.به جای گوشت از قارچ استفاده کرده ،نیم ساعت قبل از برداشت آبگوشت از روی اجاق قارچ را به آن بیفزائید.

14- سالاد قارچ با لوبیا سبز

سیر و پیاز رنده شده (دو قاشق چای خوری)و سرکه را در روغن زیتون (یک قاشق سوپخوری) مخلوط و قارچ خرد شده را به آن اضافه کنید.مخلوط را خوب به هم بزنید و سپس کنسرو لوبیا سبز آب کشیده (یک قوطی) را به آن بیافزائید.در نهایت پس از 5 تا 7 دقیقه حرارت دادن و افزودن نمک و سایر ادویه جات میل کنید.

15- سس قارچ

یک قاشق آرد سفید را درذ 250 گرم کره تفت دهید.یک لیوان آبگوشت را کم کم به آن اضافه کنید و به هم بزنید.سپس قارچ خرد شده (250 گرم) را به آن بیافزائید و سرخ کنید.در آخر کمی ترخون خرد شده را روی آن بریزید تا سس آماده شود.اگر سس گوجه فرنگی (به اندازه یک فنجان)با آن مخلوط شود.سس قارچ با طعم گوجه فرنگی حاصل خواهد شد.گفتنی است که سس و همچنین پودر قارچ ،بیشتر از ساقه قارچ تهیه می شود.همچنین برای تهیه سس یا خمیر قارچ،می توان قارچ را له کرد.به میزان 10 درصد وزنش نمک به آن افزود و در نهایت پس از اضافه کردن 15 گرم بنزوآت سدیم ،آن را بخوبی مخلوط کرد این محصول برای 2تا 3 ماه در جای خنک قابل نگهداری است.

 

                                                                                                                                                           بازگشت

 
 
Design By Nasimweb | Copyright All Right Reserved

قالب جوملا

سامانه پیام کوتاه

طراحی وب سایت

هاست جوملا

آتش بازی

ویستا وب

دانلود نرم افزار